La Keroya's Over ons

Over ons

Welkom op de website van La Keroya’s.

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Kelly en ik woon samen met mijn man in het oosten van het land. In 2004 was ik voor het eerst op een hondenshow, dit was zo leuk dat ik vanaf dat moment besmet ben geraakt met het honden virus.

In 2011 kocht ik mijn eerste eigen hondje, Yahgan. Hij moest mijn maatje worden, en dat werd hij. Ondanks dat ik hem niet gekocht had voor de show, hebben we samen een hoop show gelopen met prachtige resultaten.

Mijn man is vaak achter de camera te vinden, en maakt vaak de prachtige foto’s van onze honden. Buiten de shows om, zijn wij dus ook vaak in het park te vinden.

Tot nu toe is er ieder jaar wel een hondje bijgekomen. In 2011 Yahgan, in 2012 is Lahja de boel komen versterken en in 2013 hebben wij Bijoux overgenomen. In 2014 hebben we met Lahja en Bijoux een nestje gefokt en hebben wij Nimber gehouden. Sinds 2015 hebben wij een nieuwe mascotte in het team en dit is de Welsh Springer Spaniel Zoë.

Ik fok volgens de regels van de Raad van Beheer en de aangesloten rasvereniging. In april 2013 is onze kennelnaam La Keroya’s aangevraagd bij de Raas, en op 17 juni 2013 hebben wij bericht van de Internationale organisatie gehad (FCI) dat onze naam is goedgekeurd.

In het ras zijn er een aantal erfelijke afwijkingen waar wij op testen. Zo worden de honden bij mij op een jaar leeftijd getest op Patella Luxatie. Zo kunnen we zien of de knieën van de honden helemaal in orde zijn. Ook gaan wij regelmatig naar de oogarts toe om de ogen van de honden te laten controleren. Als wij een nest fokken wordt dit op zeker gedaan. Wij zijn lid van beide rasverenigingen die er zijn in Nederland. Wij hebben er wel voor gekozen om onder de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland te fokken en dit op te geven bij de Raad van Beheer.

logoegcn

Wij hopen dat u met plezier naar onze website kijkt, en mochten
er vragen zijn horen wij het graag!

Robert, Kelly en alle honden